Росіяни обстріляли Харківський фізико-технічний інститут, горить гуртожиток: подробиці

Читать на русском
Автор
Горить гуртожиток біля ХФТІ
Горить гуртожиток біля ХФТІ. Фото facebook.com/MNS.GOV.UA

Окупанти знову обстріляли місто.

У четвер, 10 березня, на 15-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну російські окупанти завдали удару по Фізико-технічному інституту в Харкові.

Про це повідомив на свойому telegram-каналі радник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій вирушили на місце інциденту, де почалася пожежа. За попередньою інформацією ДСНС, жертв немає.

"Харків: триває ліквідація пожежі гуртожитку. О 20:35 рятувальники виїхали на гасіння пожежі у 5-поверховому гуртожитку на вул. Вальтера, 19, у П’ятихатках Київського району міста Харкова. Горять 6 кімнат гуртожитку на 5 поверсі. Площа пожежі близько 100 кв. Триває ліквідація пожежі підрозділами ДСНС. Попередньо жертв та постраждалих немає", — повідомили у відомстві.

Зазначимо, ХФТІ знаходиться під гарантіями МАГАТЕ як ядерний об’єкт, адже там є джерела радіаційного опромінення, які використовуються в наукових цілях.

Раніше повідомлялося, що за час війни російські окупанти зруйнували 400 багатоповерхівок у Харкові. 9 березня у Харківській області під контроль ЗСУ повернулося важливе місто. 8 березня у Харківській області після російського обстрілу загинула дитина.