Окупанти атакували Маріуполь хімічною зброєю: джерело розкрило деталі

Читать на русском
Автор
18758
По Маріуполю росіяни гатять нещадно
По Маріуполю росіяни гатять нещадно. Фото edition.cnn.com

Військові та цивільні після атаки скаржаться на дихальну недостатність та проблеми з рівновагою.

Російські окупаційні війська у Маріуполі, який уже понад місяць потерпає від обстрілів, використали отруйну речовину невідомого походження. Її скинули на місто з ворожого безпілотника.

Першими про використання невідомої речовини проти військових та цивільних українців повідомив полк "Азов" у Telegram-каналі.

Оперативно та правдиво про війну — у нашому Telegram

"Близько години тому (21:00 11 квітня — ред.) російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА", — йдеться у повідомленні.

Джерело, наближене до Міністерства оборони України у коментарі "Телеграфу" повідомило, що вірогідність використання російськими окупантами хімічної зброї дуже висока.

У постраждалих від речовини спостерігається дихальна недостатність, та вестибуло-атактичний синдром — цей розлад характеризується поганою стійкістю при ходьбі й раптовою втратою відчуття рівноваги.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що робити постраждалим, якщо окупанти використають отруйні речовини проти населення України.