Штурм "Азовсталі": Арахамія повідомив про війська росії на території заводу

Читать на русском
Автор
2833
За "Азовсталь" йдуть запеклі бої
За "Азовсталь" йдуть запеклі бої. Фото bbc.com

Російські окупанти зайшли на територію заводу й б'ють по українських підрозділах

У середу, 4 травня, російські військові увірвалися на територію маріупольського заводу "Азовсталь" й зараз перебувають там. При цьому у підземеллях об'єкту залишаються українські захисники та цивільні, яких ще не встигли евакуювати.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у коментарі "Радіо Свобода".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Другий день продовжуються спроби штурму заводу. Російські війська на території "Азовсталі" вже перебувають", — заявив Арахамія, пославшись на слова командира полку "Азов".

Він також зазначив, що перебої зі зв'язком з українськими військовими на заводі вдалося відновити. Перед цим мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомляв, що зв'язок з полком "Азов" втрачено, а на території заводу йдуть запеклі бої.

Інформацію про штурм "Азовсталі" також підтвердили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, зазначивши, що ворожа армія намагається знищити українські підрозділи.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у вівторок, 3 травня, російські загарбники розпочали наступ на комбінат. Упродовж кількох годин його бомбила авіація рф, а після у наступ пішли танки та артилерія. В результаті кількагодинних обстрілів на "Азовсталі" спалахнула масштабна пожежа.