З українськими бійцями на "Азовсталі" втрачено зв'язок: подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
2565
"Азовсталь" у Маріуполі
"Азовсталь" у Маріуполі. Фото РБК

Окупанти невпинно бомбардують завод вже другий день поспіль

З українськими військовими, які знаходяться у підвалах меткомбінату "Азовсталь" спільно з мирними жителями, втрачено зв'язок. На території підприємства тривають запеклі бої з окупантами.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Про це у середу, 4 травня, повідомив міський голова окупованого міста Вадим Бойченко.

"Російські війська атакують завод танками, артилерією, а також із кораблів та авіацією. На жаль, сьогодні з хлопцями пропав зв'язок", – сказав Бойченко.

Як повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на власні джерела, російські військові другий день штурмують завод "Азовсталь". Штурм почався після того, як з території підприємства частково вдалося евакуювати мирних людей, які там ховалися від обстрілів з перши днів війни з росією.

Пізніше інформацію щодо втрати зв'язку з захисниками Маріуполя прокоментував і радник голови Офісу президента Олексій Арестович, закликавши не розповсюджувати фейки та все ж дочекатися достовірної інформації від уповноважених органів.

"По-перше, дуже багато вкидів. По-друге, дуже багато емоцій. Тобто незрозуміло, хто що сказав, а потім підхопили й понесли. Дочекаймося офіційних повідомлень, бо вони багато разів перевірені. Міноборони дуже детально все перевіряє, щоб не вводити людей в оману", — пояснив він.

У вечірньому зведенні від 18:00 Генштаб підтвердив, що ворог штурмує "Азовсталь": "Триває блокування та спроби знищення наших підрозділів в районі "Азовсталі" у Маріуполі. В окремих районах, за підтримки авіації, ворог поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу. Успіху не має".

Варто нагадати, що у вівторок, 3 травня, російські загарбники розпочали наступ на комбінат. Упродовж кількох годин його бомбила авіація рф, а після у наступ пішли танки та артилерія. В результаті кількагодинних обстрілів на "Азовсталі" спалахнула масштабна пожежа.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російський кривавий агресор володимир путін публічно збрехав про те, що штурмувати завод "Азовсталь" у Маріуполі, де ховаються захисники міста та сотні мирних людей, є недоцільним.