Бої за "Азовсталь": Арестович порадував свіжою інформацією

Читать на русском
Автор
12096
Арестович повідомив, що росіян вдалося вибити з території "Азовсталі"
Арестович повідомив, що росіян вдалося вибити з території "Азовсталі". Фото Колаж "Телеграфу"

Бої в районі заводу вже ще продовжуються

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович у четвер, 5 травня, заявив, що українським військовослужбовцям вдалося відбити атаку російських окупантів на території маріупольського заводу "Азовсталь". Ворожі війська відтіснили за межі об'єкта.

Про це йшлося в ефірі телемарафону "UA разом".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Вчора увійшли російські війська на територію "Азовсталі", але було вибито нашими захисниками. Наразі узагальнюємо інформацію", — заявив радник голови ОП.

Арестович додав, що в районі заводу бої все ще продовжуються й українські військові стримують сили супротивника, які зараз переважають.

Тим часом заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар записав відеозвернення, у якому закликав світ втрутитися у ситуацію на маріупольському заводі "Азовсталь" й дати можливість хоча б евакуювати поранених та вивезти тіла загиблих воїнів. Ситуацію на об'єкті він назвав критичною.

"Закликаємо світову спільноту евакуювати цивільних та особисто звертаюсь до Верховного Головнокомандувача подбати про поранених солдат, які в страшних муках помирають від неналежного лікування. Дайте можливість забрати тіла воїнів, щоб українці змогли попрощатись зі своїми героями. Відреагуйте належним чином на критичну ситуацію, в якій противник не дотримується жодних етичних норм, конвенцій чи законів, знищуючи людей на очах у всього світу, керуючись вседозволеністю і безкарністю!", — закликав Паламар.

Нагадаємо, що 3 травня російські загарбники розпочали наступ на завод "Азовсталь". За словами радника голови МВС Антона Геращенка, окупантам вдалося прорватися на завод "Азовсталь" після того, як один з працівників зрадив Україну й розповів їм про таємні підземні ходи до підприємства.

Вже 4 травня командир полку "Азов" Денис Прокопенко заявив, що на території заводу йдуть важкі кровопролитні бої, а ситуацію там він назвав вкрай складною.