Багато загиблих та поранених: з’явилися деталі ракетного удару по військових під Кропивницьким

Читать на русском
Автор
52681
Такий дим здіймався вранці над Кропивницьким
Такий дим здіймався вранці над Кропивницьким

Росіяни випустили по області одразу 12 крилатих ракет

Внаслідок ранкового ракетного удару по Кіровоградщині, який зачепив не лише Кропивницький, а й інші населені пункти, загинуло щонайменше троє людей. Ще дев’ять отримали поранення різної тяжкості.

Про це стало відомо від керівника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича в ефірі національного телемарафону вранці 23 липня. Чиновник наголосив, що більшість жертв – військовослужбовці.

Судячи з усього, максимальної шкоди було завдано саме аеродрому "Канатове", який став одним із об’єктів ракетного обстрілу ворожої армії. Саме тому всі дев’ятьох поранених є українськими військовослужбовцями. Один із загиблих також був бійцем ЗСУ. Ще двоє жертв — працівники відомчої охорони, які перебували на своєму посту біля трансформаторної підстанції.

Нагадаємо, що окрім аеродрому постраждав також один із залізничних об’єктів, які перебувають у підпорядкуванні "Укрзалізниці".

На місці "прильотів" зараз працюють відповідні служби, які ліквідують наслідки та надають необхідну допомогу. Також у Кропивницькому намагаються відновити електропостачання в одному із мікрорайонів міста.

Варто зазначити, що "гучним" ранок суботи було для мешканців та інших областей. Росіяни пустили крилаті ракети не тільки Кропивницьким, а й Кривим Рогом, Одесою, Миколаєвом та іншими населеними пунктами.