Найсильніший обстріл з початку війни: Миколаїв всю ніч здригали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
10767
31 липня Миколаїв пережив можливо найпотужніший удар з боку рф
31 липня Миколаїв пережив можливо найпотужніший удар з боку рф

Потужні вибухи лунали після першої години ночі і близько п’ятої ранку

Незважаючи на те, що Миколаїв дуже часто стає ціллю обстрілів російськими снарядами, ніч на неділю, 31 липня, стала однією з найгучніших для миколаївців із самого початку повномасштабної війни.

Таку заяву зробив мер міста Олександр Сєнкевич. За його словами, знищено низку об’єктів та пошкоджено житлові будинки, виникло багато пожеж.

"Сьогодні Миколаїв зазнав масованого обстрілу. Напевно найсильнішого за весь час. Потужні вибухи лунали після години ночі та близько п’ятої ранку. Зруйновано низку об’єктів, пошкоджено житлові будинки. На місцях прильотів виникла низка пожеж. Працюють рятувальники", — підкреслив Сенкевич.

Зауважимо, що в Миколаєві повітряна тривога тривала з першої години ночі до шостої ранку, — цілих п’ять годин. Наново її після короткого перепочинку оголосили о 06:45 ще на півгодини.

Внаслідок обстрілу є жертва.

"Попередньо, одна людина загинула, дві – отримали поранення. Внаслідок обстрілів пошкоджено ряд об’єктів інфраструктури. Зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО. Також пошкоджено житлові будинки. На місцях прильотів виникло кілька пожеж – зайнялася двоповерхова будівля, прибудова до житлового будинку, два гаражі та дві господарчі споруди", — повідомляє голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Миколаїв вибухи сьогодні
По Миколаєву багато вогнищ займання після обстрілу
Миколаїв вибухи сьогодні
У рятувальників цього ранку багато роботи

Місцеві канали публікують відео зі звуками обстрілів, які чули минулої ночі мешканці Миколаєва:

Також показують і відео, де видно дим від пожеж після "прильотів".

Як повідомляв "Телеграф", лише днями росіяни вдарили поряд із зупинкою в Миколаєві, через що серед білого дня загинуло багато мирних жителів.