"Референдум" на Донбасі відкладається: ватажок бойовиків пояснив причину

Читать на русском
Автор
3695
Окупанти не зможуть провести референдум на Донбасі
Окупанти не зможуть провести референдум на Донбасі. Фото Колаж "Телеграфу"

Місцеві колаборанти кажуть, що ще не вся область під їх "владою"

Ватажок бойовиків так званої "ДНР" денис пушилін, який нещодавно зганьбився в Білорусі, повідомив, що квазіреспубліка найближчим часом не приєднається до складу країни-агресора. Вся річ у тому, що російським військам ніяк не вдається окупувати всю область.

Про це колабораціоніст розповів у коментарі пропагандистським ЗМІ, зазначивши, що до складу росії він би хотів приєднуватися лише "після виходу на кордони республіки", тобто — на кордон Донецької області.

"Ми маємо намір проводити референдум лише після виходу на конституційні кордони республіки. Очевидно, що він має пройти по всій території "ДНР": ми всім громадянам маємо надати можливість висловити це довгоочікуване право на волевиявлення бути у складі російської федерації", — заявив зрадник України.

Його слова можна розцінювати як чіткий натяк на те, що у вересні ніякого "референдуму" вже точно не буде. Цілком ймовірно, що незаконне голосування окупанти не зможуть провести не тільки в так званій "ДНР", але й в інших тимчасово захоплених областях України. А якщо врахувати вкрай низьку швидкість просування російських військ Донецькою областю, то малоймовірним виглядає проведення такого "референдуму" й до кінця року.

Нагадаємо, що так званий "референдум" окупанти хочуть провести й у Запорізькій області. Місцевий колаборант володимир рогов заявляв, що незаконне голосування планується на першу половину вересня. Тим часом херсонський колаборант кирило стремоусов зробив заяву про старт підготовки плебісциту в регіоні ще наприкінці червня.