росія зранку атакувала ще один енергетичний об’єкт в Україні (оновлено)

Читать на русском
Автор
35493
Ладижинська ТЕС
Ладижинська ТЕС

Ворог намагається налякати українців атаками на інфраструктуру

росія продовжує атакувати українські об’єкти енергетичної сфери — під ударом опинилася Ладижинська ТЕС у Вінницькій області. В області під час повітряної тривоги помітили дронів – на місці працюють відповідні служби.

Про це повідомив голова ОВА Сергій Борзов. Він підтвердив атаку і повідомив, що її здійснили два дрони-камікадзе "Shahed-136".

Ладижинська ТЕС — частина ДПЕК "Західенерго". Вона забезпечує не лише Вінницьку область, а й частину сусідніх районів. ТЕС працює на вугіллі.

На момент удару тривога була оголошена лише на Вінниччині. Регіон межує із Придністров'ям.

UPD: на Ладижинській ТЕС пояснили, що було пошкоджено енергетичне обладнання станції. На щастя, обійшлося без жертв.

Наразі задля безпеки на об’єкті знаходиться критично необхідний персонал. Працівники знаходяться в укриттях.

На місці працюють відповідні служби. Коли буде дозволяти безпекова ситуація, енергетики проведуть оцінку пошкоджень та розпочнуть відновлення пошкодженого обладнання.

Ладижинська ТЕС на карті
Ладижинська ТЕС на карті

Окупанти напередодні влаштували масований обстріл українських інфраструктурних об’єктів — перебої з електроенергією та постачанням води спостерігалися у багатьох містах України — накрило загалом 12 областей та столицю. За даними ДСНС на ранок 11 жовтня все ще залишалися знеструмленими 301 населений пункт у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Як раніше повідомляв "Телеграф", внаслідок атак загинули мирні громадяни — росія вдарила по вулицях міст та цивільних об’єктах у ранковий час пік.