Херсон під обстрілом: росіяни вдарили по пункту медичної допомоги, є жертви

Читать на русском
Автор
Центр Херсона усе ще перебуває під вогнем російських окупантів Новина оновлена 15 грудня 2022, 12:58
Центр Херсона усе ще перебуває під вогнем російських окупантів. Фото Колаж "Телеграфу"

Загарбники не знають жалю і знищують мирних жителів, що залишилися.

Четвер, 15 грудня, став вельми трагічним днем для мешканців Херсона. Після вчорашнього обстрілу будівлі обласної адміністрації росіяни вирішили не зупинятися і знову вдарили по центру міста. Цього разу під вогонь ворога потрапив місцевий пункт медичної та гуманітарної допомоги, на жаль, без жертв не обійшлося.

Про це повідомляє заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко та "Суспільне". Відомо, що приліт стався всього за сотню метрів від будівлі ОДА, яку ворог обрав за мішень напередодні.

Внаслідок російської атаки загинуло двоє людей — 32-річна парамедикиня, яка працювала в даному медпункті, і 70-річний чоловік, який, імовірно, звернувся по допомогу. Ще двоє херсонців були поранені. 38-річний чоловік просто проходив повз, проте зараз перебуває у лікарні з мінно-вибуховою травмою, струсом мозку та травмою плеча. Із черепно-мозковою та мінно-вибуховою травмами, а також осколковими пораненнями обличчя госпіталізували і 44-річну жінку.

Наразі на місці інциденту працюють екстрені служби.

Додамо, що вибухи в Херсоні лунають із самого ранку. Одне місце прильотів навіть показали у місцевих пабліках — російський снаряд застряг посеред асфальтового покриття дороги.

Зазначимо, що внаслідок вчорашніх ударів росіян по Херсону загинув восьмирічний хлопчик. Лікарі боролися за його життя кілька годин, але безрезультатно.

Втім, окупанти не вперше змушують страждати українських дітей — під час обстеження звільненого міста було виявлено камери тортур для неповнолітніх.