"Хтось здав": що відомо про замах на рогозіна у Донецьку (фото та відео)

Читать на русском
Автор
6524
дмитро рогозін отримав лише кілька поранень Новина оновлена 22 грудня 2022, 09:14
дмитро рогозін отримав лише кілька поранень. Фото Колаж "Телеграфу"

Один із уламків залишиться з рогозиним назавжди

Пізнього вечора 21 грудня в тимчасово окупованому Донецьку сталася потужна "бавовна". В її результаті загинуло кілька людей, а одіозного колишнього главу "Роскосмосу" дмитра рогозіна було поранено. Наразі відомо, що його життю нічого не загрожує, проте один із осколків, який влучив у хребет, неможливо витягти.

Нові деталі інциденту повідомляють росЗМІ. Як заявив сам рогозин, вибух стався у готелі, де він з іншими росіянами та колаборантами проводив "робочу зустріч у вузькому колі". Достовірно відомо, що насправді рогозин святкував свій день народження.

"Бавовна" сталася у готелі "Шеш-Беш" на околиці Донецька. Будівлю серйозно пошкоджено, одну зі стін основного корпусу рознесено, осколками посічено дах. Внаслідок вибуху загинуло кілька людей, а разом із рогозіним поранення отримали його колишній колега по "Роскосмосу" артем мєльніков та кілька працівників закладу.

Донецьк ресторан Шеш беш карта
Ресторан "Шеш-Беш" на карті Донецька

"У цьому готелі ми жили всі останні місяці, і за 8 років противник жодного разу не обстрілював це місце, — заявив у коментарі пропагандистам сам рогозін. — Хтось злив інформацію, і близько 19:45 сталося кілька високоточних влучань, у тому числі у місці, де ми безпосередньо перебували".

На думку росіянина, удари завдавали снарядами калібру 120 чи 155 мм. При цьому його помічник уже розповідає, нібито обстрілювали готель із французької САУ Caesar, яка перебуває на озброєнні ЗСУ.

Вибухи у Донецьку, ресторан Шеш Беш
Будівля ресторану після обстрілу
Вибухи у Донецьку, ресторан Шеш Беш
Дах провалило одним із снарядів

За інсайдерською інформацією, обстріл готелю міг бути виключно замахом на рогозіна, причому з боку ПВК "Вагнер". Між засновником компанії найманців євгеном прігожиним і колишнім главою "Роскосмосу" є розбіжності, а одна з останніх розмова закінчилася побажанням другому "вирушити додому в пластиковому мішку".

Додамо, що один з осколків влучив рогозіну в спину, трохи вище від правої лопатки. Він чекає на операцію, але поки відмовляється від госпіталізації. Не виключається, що частина оскілків може залишитись з одіозним російським чиновником назавжди.

Нагадаємо, що жорсткий обстріл Донецька загострився в останній місяць. Лише кілька днів тому під вогонь потрапили центральні райони міста, було пошкоджено житлові будинки. При цьому росіяни продовжують звинувачувати в них українську армію, хоча знищення мирних жителів – "візитна картка" російських окупантів.