На Прикарпатті підірвано нафтопровід: пожежа видна на кілометри навколо (оновлено)

Читать на русском
Автор
15694
Стовп диму видно здалеку
Стовп диму видно здалеку

На місце вирушили рятувальники

У селі Стримба (Івано-Франківська область) стався потужний вибух, через що постраждали люди. За попередньою інформацією, подія сталася в районі нафтопроводу.

Як інформує пресслужба ДСНС, прорив нафтопроводу діаметром 150 мм стався близько 17:00. Внаслідок цього стався розлив нафти на площі близько 100 квадратних метрів із подальшим займанням.

Наголошується, що вогонь поширився також на територію приватного домогосподарства, через що там сталося займання житлового приміщення. Відомо про трьох постраждалих, а місцеві телеграм-канали повідомляють, що серед них є дитина.

Тим часом у мережі вже почали розповсюджувати відео моменту вибуху і пожежі.

При цьому, судячи з одного зі знімків, спалах відбувся зовсім поруч із житловими будинками.

Вже ввечері у ДСНС повідомили, що р 17:54 ліквідовано пожежі розлитих нафтопродуктів на площі 100 кв.м та допоміжної споруди на площі 20 м кв., що сталися внаслідок пориву нафтопроводу.

"Постраждало 6 осіб, з них 2 дітей, яких госпіталізовано до лікарні", — додали рятувальники.

Своєю чергою у компанії "Укрнафта" повідомили, що наразі ситуація контрольована.

"Район розгерметизації трубопроводу локалізовано. Транспортування нафтопродуктів трубопроводом зупинено. Обставини надзвичайної події з'ясовуються, на місці працюють правоохоронні органи", — йдеться у повідомленні..

Як повідомлялося раніше, у Києві тим часом під час ремонтних робіт обрушився міст Дегтярівського шляхопроводу, який уже кілька місяців перебуває на реконструкції.