"Бабине літо" закінчується: синоптик розповів, які області накриє похолодання

Читати російською
Автор

Антициклон принесе похолодання, але не в усі області України

Жовтень 2023 року ознаменувався для українців справжніми погодними гойдалками, і після чергової хвилі потепління країну накриває нове похолодання.

Воно розпочнеться вже з п’ятниці, 27 жовтня. Про це у коментарі для "Телеграфу" розповів український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, у п’ятницю відбудеться зміна атмосферної циркуляції на антициклональну, внаслідок чого 27-30 жовтня можна буде спостерігати різке зниження температури повітря. Особливо помітно це буде у північних, центральних та східних областях України.

Цікаво, що в решті регіонів країни — західних і південних — далі ще спостерігатимуться помірні температури, практично продовження "бабиного літа". Так, поки на півночі, сході та в центрі України вночі можливі заморозки і не більше 10 градусів тепла вдень, в решті областей очікується до 12 градусів тепла вночі, а вдень і зовсім до 20 градусів.

Як повідомляв "Телеграф", останніми роками клімат в Україні серйозно змінився і, як вважають науковці, зима в нашій країні триває вже не три місяці.