Спалах гепатиту зафіксовано в ще одній області: серед хворих діти

Читать на русском
Автор
1913
Спалах гепатиту зафіксовано в ще одній області: серед хворих діти

Деякі хворі потрапили до закладу 1 листопада

Після масштабного спалаху гепатиту А на Вінниччині тривожні новини почали надходити з Івано-Франківської області, де вже кілька людей потрапили до лікарні з цим діагнозом.

Як повідомила Суспільному заступниця директора обласної клінічної інфекційної лікарні Івано-Франківська Наталія Дьоміна, зараз там перебуває семеро людей з гепатитом. Серед них четверо дорослих та троє дітей.

"Діти — у віці шести-семи років. Є такі, що у 5-6 класах. Усі пацієнти з Івано-Франківська. Їхній стан — середньої тяжкості. Тяжких немає. Є хворі, яких госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада", — сказала. вона.

При цьому заступник гендиректора обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус зазначила, що з початку року в лікарнях було зафіксовано 12 осіб із гепатитом А. Утім, вона наголошує, що не варто робити висновки виходячи з цієї цифри.

За її словами, вірус гепатиту А має циклічність у районі п’яти-семи років, а останні спалахи фіксувалися у 2017-18 роках. При цьому Джус підкреслила, що в Івано-Франківській області спостерігається інтенсивність епідеміологічного процесу на рівні, вищому за середній по Україні.

Як повідомлялося раніше, через спалах захворюваності на гепатит А у Вінницькій області було оголошено надзвичайну ситуацію.