Боснієць звів будинок, який обертається, аби догодити дружині (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Будинок здатний "розігнатися" до одного обороту за 22 секунди
Будинок здатний "розігнатися" до одного обороту за 22 секунди. Фото Reuters

На будівництво довелося витратити шість років

У боснійському місті Сбрац один із місцевих умільців вирішив порадувати свою дружину незвичайним ремонтом їхнього сімейного будинку, зробивши житло таким, що обертається.

Про це повідомляє Reuters.

72-річний Воїн Кусіч розповів, що дружина дуже часто залишалася незадоволеною після різних ремонтів, а останнім часом і зовсім почала скаржитися на обридлий вид з вікна.

"Я сказав: я побудую тобі будинок, який обертається, щоб ти могла крутити його як завгодно", — зазначив чоловік.

За допомогою спеціально спроєктованої семиметрової осі Кусіч зміг домогтися того, щоб його житло могло міняти місце розташування протягом дня.

У Боснії та Герцеговині звели будинок, який обертається

При цьому найповільніша швидкість обертання — 24 години. Якщо ж вичавити з механізму максимум, то всього за 22 секунди ви можете побачити світанок на сході і повільно згасаючі останні зірки на заході з одного і того віконця.

У Боснії та Герцеговині звели будинок, який обертається
Будинок обертається за допомогою спеціальної осі

З одного боку від будинку Кусічів розташувалися широкі кукурудзяні поля, з іншого — видно річку і масивні ліси.

"Це не інновація, для цього були потрібні лише впертість і знання, а їх у мене було достатньо", — заявив боснієць, підкреслюючи, що будівництвом займався особисто.

У Боснії та Герцеговині звели будинок, який обертається
Будівельник Воїн Кусіч

Звести такий будинок йому вдалося за шість років. При цьому один раз довелося перерватися через перебування в лікарні — у Кусіча були проблеми з серцем. Чоловік зізнався, що благав лікарів будь-якими способами продовжити йому життя, щоб закінчити проєктування будинку, адже крім нього ніхто б не зміг закінчити будівництво.

До слова, дружина, для якої і було створено це чудо архітектури, відмовилася коментувати "подарунок" для журналістів.

Ймовірно, українцям варто взяти на замітку незвичайний подібний підхід до створення нерухомості, адже незабаром ціни на житло в країні можуть значно змінитися. "Телеграф" докладно розповідав, яким чином на вартість будинків і квартир може вплинути черговий карантин.