В Індії віряни на смерть забили чоловіка за блюзнірство у Золотому храмі

Читать на русском
Автор
629
Невідомий увірвався до Золотого храму і намагався осквернити головну книгу сикхів
Невідомий увірвався до Золотого храму і намагався осквернити головну книгу сикхів. Фото Колаж "Телеграфу"

До приїзду поліції зловмисник уже був мертвий

У Золотому храмі, що знаходиться в індійському місті Амрітсар, сикхи до смерті забили чоловіка, який намагався доторкнутися до реліквії.

Як повідомляє BBC, інцидент стався під час вечірньої молитви близько 17:45 за місцевим часом. За попередньою інформацією, невідомий чоловік увійшов до Золотого храму, пройшов охорону та проникнув у заборонену зону святині сикхів. Там чоловік намагався взяти до рук церемоніальний меч і осквернити головний священний текст сикхізму — Гуру Грантх Сахіб.

Сикхи в Золотому храмі Індії вбили чоловіка, який спробував доторкнутися святого письма
Гуру Грантх Сахіб — основний священний текст сікхів

У цей час його знайшли розлючені сикхи, що прийшли на молитву до Золотого храму, і в бійці забили чоловіка до смерті. Коли на місце події прибула поліція, він був уже мертвим.

Сикхи в Золотому храмі Індії вбили чоловіка, який спробував доторкнутися святого письма
Золотий храм в Індії вважається головною святинею сикхів

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник був один. Забитому сикхами чоловікові було близько 24-25 років. Влада штату заявила, що те, що сталося, вимагає ретельного розслідування.

Сикхізм - одна з національних релігій Індії, переважно в індійських штатах Пенджаб та Харіана. Засновником цієї релігії є гуру Нанак. Сикхи вірять, що Бог є єдиним і всемогутнім, а медитація — це спосіб поклоніння йому. Одне з основних вчень сикхізму у тому, що всі люди рівні. У сикхів є відмінна риса — вони носять на голові тюрбан, бороду, а при собі вони завжди мають спеціальний браслет як символ зв’язку з богом і зброю (кинджал або меч).

Сикхи в Золотому храмі Індії вбили чоловіка, який спробував доторкнутися святого письма
Сикхи носять тюрбан та зброю

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Росії стався вибух на території Серпухівського жіночого монастиря. Його влаштував учень парафіяльної школи, постраждали діти.