Він випив Віагру, а вона не захотіла: італійський ревнивець убив дружину-українку за відмову від сексу

Читать на русском
Автор
11698
Наталію чоловік убив після багатьох спільних років життя
Наталію чоловік убив після багатьох спільних років життя

Разом пара прожила 17 років

Українська діаспора в Італії ще не оговталася від шоку, спричиненого вбивством 81-річним пенсіонером 67-річної доглядальниці сестри Марії Баран, яка приїхала на роботу до Італії зі Львова. Трагедія розігралася 15 грудня у містечку Торре-Аннунціата на березі Неаполітанської затоки. А через 10 днів на протилежному краю країни – у Фанано-ді-Градара провінції Пезаро-е-Урбіно поблизу Адріатичного моря – сталося нове вбивство: 80-річний місцевий житель жорстоко розправився зі своєю 61-річною українською дружиною Наталією Киричок. Громадськості це стало відомо напередодні нового року.

Портрет Наталії Киричок і свічка в долонях
Трагедія забрала життя українки Наталії Киричок

Що ж спричинило злочин? Ось як розповідає про це видання Giornale Di Sicilia.

"Віто Канжині ревнував і вважав без жодної причини, що його дружина Наталія Киричок, яка прожила в Італії 20 років і вийшла заміж за нього 17 років тому, зраджує йому. Але в ніч вбивства він отримав ще один привід. Чоловік убив свою дружину після того, як вона відмовилася займатися з ним сексом: "Вона обіцяла мені, я прийняв Віагру", — сказав він.

Мапа Італії
Провінція Пезаро-е-Урбіно

Далі у статті повідомляється, що коли дружина лягла спати, чоловік, розсерджений відмовою у задоволенні сексуальної потреби, взяв ножа і завдав їй як мінімум 4 удари, один з яких потрапив у серце і став смертельним. Після цього Наталя померла на місці.

Повідомлення про загибель Наталії Киричок
Діаспора повідомляє про загибель співвітчизниці

Старий залишився вдома і ліг спати до ранку. Потім вигуляв собаку та пообідав, вживши чимало алкоголю. Примітно, що чоловік двічі намагався повідомити про те, що він накоїв – спочатку зустріненому знайомому, потім телефоном другові. Але вони вирішили, що чоловік нетверезий і тому несе нісенітниці.

Мапа Італії, города Фанано та Мізано-Адріатико
Фанано-ді-Градара та Мізано-Адріатико, де у ресторані працювала Наталія

А ввечері синьйор зателефонував власнику ресторану до Мізано-Адріатико, де Наталя працювала кухарем, і з яким, на його думку, йому зраджувала дружина. Сказав, що дружина не прийде на роботу, бо вбив її. Після цього до нього додому навідалися карабінериі. Тіло Наталії так і лежало у спальні у калюжі крові. Віто Канжині зізнався у вбивстві своєї дружини, а після допиту у присутності адвоката був ув’язнений до тюрми Вілла Фастіджі.

Його права захищає адвокат, який вже намагався представити дії клієнта як "раптовий напад, який виник у результаті відмови його дружини від статевого акту". У статті передбачається, що, можливо, слідству знадобиться висновок психіатра щодо осудності синьйора Каджіні.

Поліцейська машина та італійські поліцейські
Поліцейські біля будинку, де сталася трагедія

У матеріалі наводиться невтішна статистика: за даними Міністерства внутрішніх справ, у 2021 році в Італії було зареєстровано понад 100 випадків убивства жінок у сім’ях. При цьому, згідно зі звітами, зібраними до листопада, насильство щодо представниць слабкої статі призвело до збільшення кількості постраждалих на 8%. Тільки останніми днями, крім вищезгаданих, сталося ще одне вбивство жінки.

Видання il Resto del Carlino Pesaro додає подробиць події, цитуючи адвоката підозрюваного. "Я зміг поговорити з ним, і він здавався пригніченим у зв’язку з тим, що сталося. Він чистий чоловік і йому довелося зіткнутися з чимось жахливим, він тільки зараз починає усвідомлювати те, що сталося", — сказав адвокат.

Карабінери біля хвіртки будинку
Карабінерів викликав роботодавець Наталії

А ось ножових ран на тілі загиблої лікар нарахував щонайменше сім. Вони були на спині, грудях, нозі, правій руці, бо жінка намагалася чинити опір і вберегтися від леза. Найстрашнішим було поранення у серце, а решта травм від ножа не несли смертельної небезпеки та при своєчасному наданні медичної допомоги б загоїлися.

Карабінер біля дверей
Господиня мертва, господар будинку — у в’язниці

У статті уточнюється, що італієць сказав прокурору: "Ми впали на килим, я побачив ніж, і я встромив його їй у живіт. Я вдарив її п’ять чи шість разів у різні частини тіла, у тому числі тому, що моя дружина була сильною і вона відреагувала. Я вдарив її, коли вона була на підлозі, але я не знаю, в які саме частини тіла. Мені здається, у спину та груди". Однак, за одними даними, Віто Канжині сходив за ножем, за іншими – взяв його під ліжком, куди його поклала дружина: "Нещодавно вона злякалася мене і поклала ніж під ліжко".

Виявивши, що дружина не дихає, Канжині повернувся до ліжка і заснув. Наступного ранку, повернувшись після тривалої прогулянки з собакою, чоловік зачинив двері до спальні, тому що не хотів бачити мертву дружину, і приготував собі тарілку пельменів тортелліні.

Карабінери біля приватного будинку
У будинку виявили мертву українку

З пояснень Канжини прокурору випливає, що їхні стосунки з дружиною розладналися, і він збирався розлучитися з нею, але вона цього не хотіла. "А ввечері я випив горілку, просекко і два пива, тому що готувався займатися з нею любов’ю, а потім я пив навіть після того, як убив її", — розповів експресивний італієць.

Натомість з’ясувалося — Наталя так боялася реакції чоловіка, що два попередніх вечори ночувала поза домом. Але примирення за допомогою лікарського засобу збільшення потенції не вийшло.

Співчуття на сторінці Фейсбуку
Під повідомленням про загибель – десятки співчуттів

Син Наталії від попереднього шлюбу мешкає у Польщі. Сама ж Наталія Киричок невдовзі мала отримати італійське громадянство.

  • До речі, у цій місцевості — в стародавньому замку Градара — ще в XIII столітті сталося вбивство з ревнощів, про яке згодом 30 рядків написав Данте Аліг’єрі у своїй "Божественній комедії". Ніжні почуття виникли між Франчеською де Ріміні та Паоло Малатеста. Коли чоловік Франческі, Джанчотто, застав їх у момент поцілунку, то вбив обох — і дружину, і свого молодшого брата.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в Італії на вимогу Росії було затримано українського режисера Євгена Лавренчука.