"Конвой свободи": у Канаді далекобійники влаштували масштабний протест проти вакцинації та рушили на столицю

Читать на русском
Автор
1159
"Конвой свободи" у Канаді
"Конвой свободи" у Канаді. Фото twitter.com/TheTorontoSun

Протест далекобійників проти сертифікатів вакцинації у Канаді розтягнувся на 70 кілометрів.

Канадські далекобійники вирішили влаштувати масштабну акцію протесту проти обов’язкової вакцинації від коронавірусу та блокували дороги, що ведуть до кордону США поблизу міста Лондон (провінція Онтаріо).

Про це пише Globalnews.

Місцева поліція попередила водіїв, що через акцію, яка отримала назву "Конвой свободи", рух магістралями був ускладнений.

Канадський альянс вантажоперевезень виступив проти акцій далекобійників і заявив, що "категорично не схвалює" будь-які протестні акції на дорогах загального користування.

Акції протесту розпочалися 22 січня, через тиждень після того, як уряд Канади запровадив обов’язкові паспорти вакцинації для транскордонних поїздок. У ньому беруть участь водії, які проїхали через усі канадські провінції. Очікується, що 29 січня вони зберуться в Оттаві, де висловлять свої вимоги щодо скасування коронавірусних обмежень перед будівлею парламенту.

Наразі "конвой свободи" оцінюється в 10 тисяч автомобілів, проте самі учасники акції кажуть, що їх не менше ніж 50 тисяч. Колона вже простяглася на 70 кілометрів.

У тематичній групі у Фейсбук чисельність прихильників руху перевищила 294 тисячі людей. Деякі громадські рухи навіть розпочинали збір коштів на їх підтримку та за кілька днів зібрали близько 5 мільйонів канадських доларів (113 млн грн), але пізніше кошти були заморожені платформою GoFundMe без вказівки причин.

Самі демонстранти кажуть, що незадоволені тим, що їхній уряд "вказує, що їм робити", а не самою вакцинацією. Про це свідчить також те, що близько 90% усіх канадських далекобійників уже отримали щеплення проти коронавірусу.

Як повідомлялося раніше, масштабні акції протесту нещодавно відбулися і в серці Європи. 23 січня тисячі супротивників карантину зібралися у Брюсселі, щоб висловити своє невдоволення. Між деякими групами протестувальників та силовиками сталися зіткнення, після чого в хід пішов сльозогінний газ та водомети.