НАТО за підсумками саміту зробило заяву: що обіцяють Україні

Читать на русском
Автор
15418
Саміт 30 країн НАТО
Саміт 30 країн НАТО. Фото https://ua.news/

Саміт НАТО пообіцяв захистити Україну від хімічної та біологічної зброї росії

НАТО оприлюднило заяву за підсумками саміту в Брюсселі, в якій висловило свою позицію щодо війни проти України. Альянс закликав президента путіна негайно припинити війну та вивести військові сили з України, а Білорусь припинити її співучасть. Вони наголосили, що росія має продемонструвати, що серйозно ставиться до переговорів, моментально запровадивши режим припинення вогню.

Оперативно про головне читайте на нашому каналі Телеграм

Про це йдеться у заяві глави держав та урядів 30 країн НАТО, яка була оприлюднена у четвер, 24 березня, — пише "УП".

Альянс наголосив, що й надалі всіляко допомагатиме Україні, адже та має фундаментальне право на самооборону.

"Союзники НАТО також продовжуватимуть допомагати в таких галузях, як кібербезпека та захист від загроз хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного характеру", — зазначається в тексті заяви.

Окрім того, члени лідери відкреслили, що будь-яке використання російською федерацією хімічної або біологічної зброї є неприйнятним і призведе до тяжких наслідків, пообіцявши посилити готовність НАТО до відповідних загроз з боку країни-агресора.

Глави держав також закликали Китай й надалі утримуватись від надання будь-якої військової допомоги росії, тим самим підтримуючи міжнародний порядок.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Альянс прийняв рішення не вводити миротворчу місію до України, як цього попросили у Польщі, адже вважає, що таке розгортання сил означало б повноцінну війну НАТО з росією.