Фінський парламент підтримає вступ до НАТО - ЗМІ

Читать на русском
Автор
771
Вступ країни до Альянсу
Вступ країни до Альянсу. Фото https://nv.ua/

На підтримку НАТО висловилися 112 депутатів

Переважна більшість депутатів парламенту Фінляндії підтримає вступ до НАТО. Фінські ЗМІ опублікували підрахунок народних обранців, які підтримають це питання на голосуванні. Наразі за вступ до Альянсу 112 депутатів. Попереду процедура дебатів.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Так виглядає голосування за вступ до Альянсу

Варто відзначити, що більша половина парламентаріїв вже давно позитивно висловилася стосовно вступу Фінляндії до Альянсу. Проте, першочергово влада країни прагнула досягти широкого консенсусу в суспільстві, аби ухвалити це доленосне рішення. Така обережність була зумовлена тим, що досить часто фіни виступали саме за військовий нейтралітет своєї країни, навіть попри те, що саме Фінляндія систематично приймає участь у навчаннях Альянсу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Фінляндії офіційно заявили, що "пора серйозно переглянути свою позицію щодо військової лояльності і прийняти рішення про те, чи варто подавати заявку на вступ до НАТО.

Також нагадаємо, що генерал-лейтенант Ігор Романенко прокоментував ймовірність вступу до Альянсу Фінляндії та Швеції та пояснив, чим це рішення може обернутися для України.