лукашенко виступив з гучною заявою на адресу країн колишнього СРСР

Читать на русском
Автор
6609
Олександр Лукашенко знов погрожує
Олександр Лукашенко знов погрожує

Невизнаний президент Білорусі натякає, що тих, хто не погодиться на примусову дружбу з москвою, завтра може і не стати

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко, який днями уже намагався залякати світ закликами до росії використати свою ядерну зброю, тепер відверто погрожує країнам колишнього СРСР. У відеозверненні він закликав їх піти на зближення із "Союзною державою" росії та Білорусі, а інакше вони втратять незалежність.

Таку заяву прозвучала у промові диктатора до учасників Форуму регіонів Білорусі та росії. Її повна версія опублікована у офіційному телеграм-каналі лукашенка "Пул першого".

На думку мінського узурпатора, країни пострадянського простору зараз самі мають бути зацікавленими у зближенні з так званою "Союзною державою". "Якщо, звісно, вони хочуть зберегти свої суверенітет та незалежність", – прозоро натякнув лукашенко.

Він наголосив, що тільки разом можна протистояти глобальним викликам. Ймовірно мав на увазі, що, окрім Мінська та Дамаску у москви союзників не залишилось – доводиться шукати їх альтернативними методами. "Ті, хто поки що сумніваються, повинні розуміти: без якнайшвидшого єднання і згуртування, зміцнення міждержавних зв'язків і просто нормальних людських відносин нас завтра може не бути", – додав той, хто називає себе президентом Білорусі.

Нагадаємо, раніше лукашенко уже називав рішення Литви не пропускати частину транзиту до Калінінградської області "оголошенням війни". За це він отримав від путіна обіцянку надати Білорусі російські ракетні комплекси "Іскандер".