Ще одна країна визнала Голодомор в Україні геноцидом

Читать на русском
Автор
3609
Голодомор 1932 — 1933 років - трагедія українського народу, котру пам'ятатимуть завжди
Голодомор 1932 — 1933 років - трагедія українського народу, котру пам'ятатимуть завжди

Декларація була підтримана 248 голосами "за"

У Румунії парламентарі спільно з сенаторами прийняли рішення офіційно засудити навмисно спровокований голод, від якого український народ потерпав у часи радянської окупації 1932 — 1933 років. Зокрема, під час спільного засідання було підтримано Декларацію щодо визнання Голодомору злочином проти українського народу та людства в цілому.

Як у четвер, 24 листопада, повідомило видання gepress, відповідне рішення голосами "за" підтримали 248 чиновників та політиків. Лише одна особа утрималася від відповіді.

Під час виступу на засіданні народний обранець від керівничої Національної ліберальної партії Александру Мурару, коментуючи це рішення, заявив, що прийняттям цього історичного рішення Румунія доєдналася до інших демократичних та гідних держав світу.

"Ці країни не лише беруть на себе обов'язок вшановувати пам'ять жертв голоду 1932-1933 років, але й офіційно визнають геноцидні, систематичні, прямі, та цинічні злочини Радянського Союзу та його керівників з метою фізичного знищення української нації", — пояснив він.

Крім того, у декларації Румунія висловлює свою солідарність з українським народом, що упродовж 1932-1933 років страждав від цієї трагедії та спільно з Україною та іншими державами, які поділяють цей біль, вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв штучноствореного голоду.

Варто додати, що Голодомор офіційно був засуджений ще й такими країнами: Австралія, Бразилія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Литва, Мексика, Польща, США, Угорщина, Португалія, Чехія і т.д. — Румунія стала двадцятою за рахунком.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у перші місяці повномасштбаного вторгнення рф в Україну російські окупанти знищували майже увесь дозрілий урожай українського зерна, намагаючись залишити мешканців нашої країни без їжі.