У Швеції вбито головного критика кадирова

Читать на русском
Автор
1553
Тумсо Абдурахманов Новина оновлена 05 грудня 2022, 11:13
Тумсо Абдурахманов

Правоохоронні органи Швеції цю інформацію поки що не коментували

Провідного критика лідера Чечні размана кадирова та за сумісництвом відомого блогера Тумсо Абдурахманова знайшли мертвим у Швеції. Чоловік декілька днів не виходив на зв'язок, після чого стало відомо, що його застрелили уночі 2 грудня.

Як у понеділок, 5 грудня, посилаючись на соратників Абдурахманова, повідомило видання "Радіо Свобода", силові структури поки відмовляють давати офіційні коментарі з приводу вбивства. Водночас кількома днями раніше представники правозахисної асоціації VAYFOND, котра займається наданням допомоги біженцям із Чечні у Швеції, у своєму телеграм-каналі повідомили про зникнення 36-річного Абдурахманова, а також його брата.

Варто додати, що у 2015 році Тумсо Абдурахманов покинув Чечню, адже у нього виник серйозний конфлікт із рамзаном кадировим. Блогер публікував відвертий контент, в якому розповідав про зловживання владою та порушення прав людини.

Оселившись у Швеції, Абдурахманов отримав статус політичного біженця.

Тим часом у Чечні блогера звинувачують у зв’язках з Ісламською державою, а кількома роками раніше спікер парламенту держави Магомед Даудов публічно заявив, що готовий помститися Абдурахманову.

Пізніше, у 2020 році на блогера скоїли напад у його власній квартирі, проте Абдурахманов все ж зміг вирватися від нападника та викликати поліцію. Згодом, чоловіку, що вчинив замах, суд призначив десять років ув'язнення.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як захисники Збройних сил України ліквідували на Донеччині фаната московського ЦСКА Максима Шманіна, який добровольцем вирушив воювати в Україну.