У горах Румунії знайшли тіло українця, який незаконно перетнув кордон: ще одного шукають

Читать на русском
Автор
1175
Ілюстративне фото: підйом у гори
Ілюстративне фото: підйом у гори. Фото varta1.com.ua

Ще одну людину знайти поки не вдалося

У горах Марамурешу знайшли тіло громадянина України, зв'язок з яким було втрачено ще 24 грудня. Двох інших туристів, спільно з якими українець вирушив до Румунії, розшукали, однак пошуки ще одного чоловіка тривають.

Google Maps - гори Марамуреш
Гори Марамуреш на кордоні України і Румунії

Таку сумну звістку, посилаючись на директора державної служби округу Салвамонт Марамурешу Дана Бенга, повідомила румунська інформаційна агенція Agerpres.

"Інформація в останню хвилину, отримана колегами з ISU Maramureş та Територіальної інспекції прикордонної поліції Сігету Мармацієй. Один із двох українців, з якими не вдалося зв’язатися, був знайдений мертвим місцевим жителем", – сказав він.

Українець загинув к горах
Загиблий українець у горах Румунії

Попередньо відомо, що тіло туриста випадково знайшов житель гірської місцевості Красна Вишеулуй. Водночас пошуки рятувальної групи ускладнювалися несприятливими погодними умовами.

Також повідомляється, що одягнуті не за погодою туристи не мали спорядження для підйому, вони перебували на досить крутій горі, на висоті понад 1800 метрів. Стрімкі річки та сніг лише ускладнювали ситуацію.

Із зібраної інформації гірським рятувальникам стало відомо про перебування в горах двох поранених громадян України, один з яких мав численні переломи та черепно-мозкову травму з кровотечею, останній телефонний зв’язок з ним здійснювався вранці понеділка.

Варто нагадати, що шестеро громадян України незаконно перетнули гори Марамуреш з України до Румунії вдень у суботу, 24 грудня. Двох чоловіків знайшли того ж вечора, а ще двох – у понеділок. Останній, на жаль, не вижив. Пошуки ще одного туриста поки тривають.

Раніше "Телеграф" писав про масштабні пошуки туриста на Закарпатті. Для порятункової операції було залучено сотню людей, понад 30 одиниць спецтехніки і вертоліт Мі-8. На жаль, тіло було знайдень через три дні пошуків.