Окупанти, готуйтеся: Британія дасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном

Читать на русском
Автор
5185
Які боєприпаси отримають ЗСУ
Які боєприпаси отримають ЗСУ. Фото defence-ua.com

Боєприпаси мають високу ефективність для ураження сучасної бронетехніки

Велика Британія, котра поки не готова надати Києву бойові літаки, але пропонує альтернативне рішення допомоги, заявила про готовність передати Україні боєприпаси зі збідненим ураном до танків Challenger 2.

Про це у вівторок, 21 березня, повідомила заступниця міністра оборони Анабель Голді, зазначивши, що цей тип боєприпасів має досить високу ефективність для ураження новітніх танків і іншої бронетехніки.

"Окрім надання Україні ескадрону (14 одиниць. — Ред.) основних бойових танків Challenger 2, ми забезпечимо боєприпаси, включаючи бронебійні снаряди, які містять збіднений уран", — розповіла представниця британського оборонного відомства.

Слід додати, що основною причиною використання такого типу снарядів проти важкої бронетехніки є їхній серйозний руйнівний вплив, а також висока горючість збідненого урану. Отримавши озброєння з високим ступенем бронепробиваності, ЗСУ зможуть ще успішніше протистояти російським окупантам на полі боя.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Велика Британія почала обговорювати передачу Україні декількох десятків винищувачів Eurofighter Typhoon модифікації Tranche 1, і розповів, чим особливий цей вид озброєння.