В Ізраїлі затримано главу компанії, який наживався на бронежилетах для ЦАХАЛу: намагався обдурити й Україну

Читать на русском
Автор
1481
Неякісна плита для бронежилету
Неякісна плита для бронежилету. Фото Прес-служба поліції Ізраїлю

Ця ж компанія намагалася продати неякісне захисне спорядження для ЗСУ

Поліція Ізраїлю повідомила про затриманняголови керівника компанії, за підозрою у постачанні неякісного захисного спорядження для військовослужбовців ЦАХАЛа. Йдеться про постачання на мільйони шекелів.

Затриманим виявився 56-річний житель Тель-Авіва. Подробиці повідомило видання NEWSru.co.il.

Розслідування розпочалося після скарги на ізраїльську компанію, яка займається імпортом спорядження військового призначення з-за кордону. Ця ж компанія намагалася продати захисне спорядження поганої якості для Збройних сил України.

Слідство встановило, що і ЦАХАЛу ця компанія спробувала поставити пластини для бронежилетів неналежної якості та представила фальшиві сертифікати.

Поліція Ізраїлю перехопила чергову партію захисних жилетів, доставлених цією компанією з-за кордону, на митниці. Розслідування триває у співпраці з іншими силами безпеки та ЦАХАЛом.

Раніше "Телеграф" повідомив, що скандал із придбанням Міноборони зимових курток і штанів для ЗСУ за нібито завищеними цінами є далеко не єдиною сумнівною держзакупівлею оборонного відомства. Ще більш скандальна закупівля відбулася під носом у колишнього міністра Резнікова. Пов’язана вона із паливом.