Знову удар у спину? кремль перенервував через "центр НАТО" в Казахстані

Читать на русском
Автор
1691
У росії напружилися
У росії напружилися. Фото Колаж

Казахстан відповів рф

В Алма-Ати відкрився новий конференц-зал у Центрі миротворчих операцій Казахстану. Пішли чутки, що нібито в країні за підтримки США готуватимуть загони військових-миротворців за стандартами НАТО. У кремлі занервували, але незабаром Міноборони Казахстану заспокоїло росію.

Про відкриття центру повідомили на Facebook-сторінці посольство США у Казахстані. В урочистому відкритті брав участь посол США Деніел Розенблюм.

"Ця будівля є черговим проєкт, який здійснюється за підтримки Сполучених Штатів Америки з метою розширення можливостей Казахстану з підготовки міжнародних загонів миротворців. Сполучені Штати пишаються тим, що співпрацюють з Казахстаном в інтересах підтримки безпеки, процвітання та миру", — зазначили в посольстві.

Ця інформація стурбувала кремль, прессекретар президента Росії дмитро пєсков заявив, що "треба зібрати більш детальну інформацію". Він додав, що росія розраховує "отримати її від друзів з Астани".

І незабаром отримала – Міноборони Казахстану спростувало повідомлення про відкриття центру НАТО у Алма-Ати. Там пояснили, що відкрився конференц-зал центру миротворчих операцій, повідомили росЗМІ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відносини між Казахстаном та росією погіршуються. Наприкінці вересня президент Касим-Жомарт Токаєв публічно заявив, що має намір дотримуватись санкційного режиму щодо рф.