"Гнів Аллаха": у турецького депутата стався серцевий напад під час промови про Ізраїль (відео)

Читать на русском
Автор
566
Політику стало погано під час виступу
Політику стало погано під час виступу. Фото Скріншот відео

Бітмез знепритомнів після закінчення своєї промови

У турецькому парламенті 12 грудня 2023 року відбувся інцидент – у депутата Хасана Бітмеза стався серцевий напад. Це відбулось після його звернення до колег із закликом припинити співпрацю з Ізраїлем.

Депутата реанімували прямо у будівлі парламенту, інформує "7 канал". Після цього його госпіталізували, стан політика медики оцінюють як тяжкий.

Під час виступу Хасан Бітмез критикував владу Туреччини за продовження співпраці з Ізраїлем. Він заявив, що Аллах покарає всіх союзників офіційного Єрусалиму. Тому Анкара має перервати торгові відносини з Ізраїлем.

Деякі колеги Бітмеза розкритикували його позицію та висловили своє невдоволення через зауваження уряду. А хтось навіть сказав, що те, що трапилося з ним, є "гнівом Аллаха".

Нагадаємо, що офіційна Анкара у конфлікті Ізраїлю та ХАМАС підтримує мусульман. У Туреччині неодноразово критикували Єрусалим за рішення розпочати операцію в секторі Газа, нібито він має намір ставити під загрозу життя цивільних в анклаві.

Відео інциденту із втратою свідомості

Більше того, адвокати направили до Міжнародного кримінального суду скаргу на прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаніягу. Вони звинувачують його у скоєнні "військових злочинів" у секторі Газа.

Раніше "Телеграф" писав, що армія Ізраїлю оточила лігво ХАМАС. Там перебувають тисячі терористів.