У М’янмі військові захопили владу й арештували президента: у чому причини

Читать на русском
Автор
2132
У М’янмі військові захопили владу й арештували президента: у чому причини Новина оновлена 07 серпня 2023, 12:09

У країні запроваджено надзвичайний стан.

1 лютого в М’янмі відбувся військовий переворот, під час якого було затримано міністра закордонних справ та у справах адміністрації президента, державного радника Аун Сан Су Чжі, який вважається національним лідером і фактичним керівником країни, і президент М’янми Він М’їн.

Про це в ніч на понеділок повідомив офіційний представник правлячої партії "Національна ліга за демократію".

Так, державний телеканал MRTV у М’янмі припинив мовлення "через комунікаційні неполадки". Водночас у країні спостерігаються проблеми із підключенням до інтернету та телефонним зв’язком. Місцеві ЗМІ передають, що перед будинком мерії головного міста країни Рангуна розміщено десятки солдатів. Також туди стягнуті військові вантажівки.

По телебаченню було зачитано заяву путчистів про те, що в М’янмі вводиться надзвичайний стан на один рік.

Протягом останніх днів політична ситуація в країні була дуже напруженою. У суспільстві поширювалися чутки про можливий військовий путч у зв’язку з тим, що впливові представники збройних сил заявляли, що вважають парламентські вибори, що відбулися в листопаді 2020 року, сфальсифікованими.

Варто нагадати, що в Росії продовжуються мітинги на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Так, у мережі показали відео затримання громадян у Казані.