Польщі не сподобалися російські стенди біля місця катастрофи у Смоленську

Читать на русском
Автор
Польщі не сподобалися російські стенди біля місця катастрофи у Смоленську Новина оновлена 08 квітня 2024, 13:27

У МЗС Польщі не схвалили інформаційні стенди, які встановили біля місця катастрофи у Смоленську.

Як повідомляється в польських ЗМІ, Міністерство закордонних справ Польщі негативно розцінило стенди про історію та факти авіакатастрофи, яка сталася у Смоленську у 2010 році.

Інфостенди з’явилися неподалік місця подій, що не було погоджено з польською стороною. Також текст, який розмістили на них, представникам постраждалої сторони не надавали.

У вівторок, 28 травня, у МЗС Польщі викликали російського посла Сергія Андрєєва та пояснили свою позицію щодо цього інциденту. Заступник держсекретаря Марцін Пржидач розповів, що можливість розміщення щитів не обговорювалося із представниками польської сторони. І тепер вони очікують від РФ не лише пояснити причини виникнення стендів, а й демонтаж цих конструкцій.

Мешканці Мінська спостерігали справжній смерч (Відео)

Дошки з російською версією катастрофи розмістили на території Фонду сприяння примиренню народів. До всього в рамках переговорів Польща попросила відновити реалізацію спільного проекту будівництва пам’ятника жертвам трагедії, який планувалося встановити на місці аварії урядового літака.

Зазначається, що представники Польщі оперативно відреагували на появу інформаційних щитів, встановлених 27 травня. Того ж дня було направлено групу прокурорів.