Польща розблокує пункти пропуску на кордонах із деякими країнами

Автор
1330
Польща розблокує пункти пропуску на кордонах із деякими країнами

Введення додаткових пунктів викликано скупченням великої кількості громадян Польщі на діючих пунктах пропуску.

Польща розблокує роботу чергових трьох пунктів пропуску на кордоні з Чехією, чотирьох – на кордоні з Німеччиною, а також одного – на кордоні з Литвою, де відбуватиметься рух приватного та вантажного транспорту. Таке рішення було прийнято на засіданні урядової групи кризового реагування Польщі.

Зокрема, на кордоні з Чехією додатково буде відновлений рух у пунктах пропуску "Голковіце", "Любавце", "Глухолази", а кількість місць, де можна буде перетнути кордон з Чехією, зросте до 18.

На кордоні з ФРН додатково відкриють пункти пропуску "Губін", "Слубіце", "Косттшин над Одрою", "Згожелец".

За одну добу в Іспанії додалося близько 200 інфікованих коронавірусом

На кордоні з Литвою додатково запрацює пункт пропуску "Огроднікі", відтак їх кількість на кордоні з Литвою зросте до трьох.

Введення додаткових пунктів викликано скупченням великої кількості громадян Польщі на діючих пунктах пропуску, які не могли швидко перетнути кордон у зв’язку із закриттям Польщею кордонів для в’їзду іноземців.

Напередодні у Варшаві відбулася зустріч глав МЗС Польщі і Литви Яцека Чапутовича і Лінаса Лінкявічуса, під час якої міністри обговорили порядок перетину кордону з Польщею у контексті закриття проїзду для іноземців. Під час зустрічі було домовлено, що Польща й надалі надаватиме сприяння щодо повернення громадян Литви додому шляхом ескортування окремих груп литовців від кордону з Німеччиною до кордону з Литвою, а також забезпечення їх поромною переправою. Перед цим на німецько-польському кордоні спостерігалися скупчення громадян балтійських країн, яких польські прикордонники не впускали у зв’язку із закриттям кордонів Польщі для громадян інших країн.

Як відомо, на польсько-українському кордоні на сьогодні працюють лише три пункти пропуску: "Ягодин-Дорогуськ" (Волинська область), "Корчова-Краківець", "Гребенна-Рава Руська" (Львівська область).

МВФ відмовив Венесуелі в кредиті на $5 мільярдів

Раніше посол України в РП Андрій Дещиця заявляв, що у випадку якщо кількість українців, які намагатимуться перетнути польсько-український кордон з боку Польщі зростатиме, то на урядовому рівні порушуватиметься питання щодо відновлення руху на пішохідному пункті пропуску “Медика-Шегині”.