У США в'язнів випускають на свободу через коронавірус

Автор
502
У США в'язнів випускають на свободу через коронавірус

Літніх людей і в'язнів з поганим станом здоров'я почали відпускати на волю через поширення коронавірусної інфекції в країні.

Влада кількох американських штатів почала відпускати засуджених за нетяжкі злочини через побоювання поширення коронавірусу в переповнених тюрмах, повідомляє The Wall Street Journal. За даними видання, на свободу виходять, зокрема, літні люди і ув’язненні з поганим станом здоров’я.

Влада штатів Каліфорнія, Нью-Йорк, Огайо і Техас ухвалила також рішення заборонити допуск до в’язниць відвідувачів, обмежити пересування ув’язнених по території виправних установ.

Видання зазначає, що всього у США 2,2 млн в’язнів. Існують серйозні побоювання, що в ситуації, що склалася заразитися можуть не тільки вони, а й численні охоронці.

Нью-Йорк - епіцентр коронавірусу в США

За даними WSJ, вже були випадки, коли позитивний тест на коронавірус здавали охоронці в Пенсільванії, Мічігані, Нью-Йорку і Вашингтоні. Так, в столиці захворів охоронець, який відповідав за перевезення засуджених до в’язниці, від нього могли заразитися і самі арештанти. У Нью-Йорку з підозрою на коронавірус були додатково ізольовані 30 ув’язнених.

За даними експертів, в американських в’язницях відбувають покарання більше 164 тисяч осіб у віці старше 55 років. Реальної можливості допомогти їм у разі подальшого перебування в місцях позбавлення волі в разі зараження у персоналу не буде. Немає і додаткових місць для ізоляції хворих.

Влада запевнила, що про масштабне звільнення мова не йде. Випускати будуть лише тих, хто не здійснював тяжких злочинів.

США прогнозує, що пандемія коронавірусу триватиме 18 місяців

За даними Університету Джона Хопкінса, всього в США 35 224 інфікованих.

Раніше аналогічний захід застосували у Ірані, звільнивши десятки тисяч ув’язнених.У