Генпрокурор США заявив про іноземне втручання в акції протесту

Автор
508
Генпрокурор США заявив про іноземне втручання в акції протесту

До протестів також залучені різні «іноземні суб’єкти», щоб загострити ситуацію.

Генпрокурор США Вільям Барр заявив, що американський уряд має докази того, що екстремістські угруповання та іноземні сили використовують протести в США проти расизму й поліцейського свавілля, аби посіяти розбрат. Про це він заявив на пресконференції, повідомляє ABC News.

«Ми маємо докази того, що "Антифа" та інші подібні екстремістські групи, а також послідовники різних політичних сил були залучені до підбурювання та участі в насильницькій діяльності», - сказав Барр.

Як зазначається, у середу МВС США оголосило про арешт трьох чоловіків, пов'язаних з ультраправим рухом "Бугалу", які нібито планували підбурювати до насильства під час протестів у Лас-Вегасі.

США в ОБСЄ зробили нову заяву щодо Криму

«Є деякі групи, які не мають певної ідеології, крім анархії. Є деякі групи, які хочуть спровокувати громадянську війну, – група "Бугалу", яка опинилася на межі цього, також намагається привести до загострення насильства. Таким чином, ми маємо справу з, як я кажу, сумішшю з багатьох різних екстремістських організацій», - сказав Барр.

Як повідомлялося, вже понад тиждень у США тривають масові протести з погромами. Комендантську годину запровадили щонайменше у 40 американських містах. Влада задіяла Національну гвардію для придушення протестного руху.

Вуличні заворушення розпочалися після загибелі Джорджа Флойда у Міннеаполісі 25 травня. Поліцейські затримали його через спробу розплатитися в крамниці банкнотою, яку продавці вважали фальшивою. Один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло. Флойд скаржився, що не може дихати, після чого йому викликали швидку допомогу. Пізніше афроамериканець помер у лікарні.

Напередодні в Міннеаполісі відбулась церемонія прощання з загиблим.