У Флориді автомобілістам дозволили давити протестувальників

Читать на русском
Автор
2325
У Флориді автомобілістам дозволили давити протестувальників Новина оновлена 30 березня 2023, 12:12

У Флориді серйозно посилили покарання учасників масових заворушень.

У Флориді (США) ухвалили закон, який посилює заходи покарання учасникам масових заворушень.

Про це пише CNN.

Закон посилює відповідальність за напади, побої, крадіжку, а також за напади на правоохоронців.

У законі також скасовується право миттєвої застави для затриманих бунтівників, тепер вони будуть зобов’язані перебувати під вартою до першої явки до суду.

Ще один неприємний момент для мерів-демократів, від яких вимагали розпустити поліцію — відтепер усі збитки від дій протестувальників відшкодовуватимуться не за рахунок бюджету штату, а за рахунок міських бюджетів.

"Ми також кладемо кінець тактиці буллінгу та залякування лівими радикалами, криміналізуючи доксинг (публікації особистих даних без згоди, — ред.) та вимагаючи реституції (відшкодування збитків, — ред.) за пошкодження меморіалів та пам’яток бунтівниками", — сказав губернатор. Рон Десантіс.

Видання Business Insider також виявило в документі нюанс про надання амністії водіям, які збивають протестувальників, які перекривають дороги. Простіше кажучи, водіям дозволили збивати протестувальників.

Як повідомлялося раніше, в Організації Mapping Police Violence (Карта поліцейського насильства) повідомили, що у 2020 році було лише 18 днів, коли поліція США нікого не вбила.