Boston Dynamics доводять роботів до меж можливостей — навчили їх паркуру (відео)

Читать на русском
Автор
Робот Boston Dynamics стрибає через перешкоду
Робот Boston Dynamics стрибає через перешкоду

Роботи дослідницької платформи Атлас від Boston Dynamics навчилися робити сальто назад.

Роботи Atlas від Boston Dynamics змогли пройти смугу перешкод завдяки новим навичкам. Роботи стрибають в пролом, вибігають по фанерних панелях, перестрибують через балки та порожнечі.

Відео з тренуванням роботів опублікувала компанія на Youtube.

Паркур роботів Boston Dynamics

Інженери-робототехніки намагаються довести гнучкість і фізичні можливості роботів до максимуму, хоча це може і не принести комерційного прибутку. Суть в тому, що давши роботу людський рівень вправності, його можна застосовувати практично де завгодно.

Скотт Куіндерма, керівник групи Atlas в Boston Dynamics розповів, що гуманоїдні роботи цікаві та перспективні, оскільки відображають бачення компанією робота майбутнього.

"Він може працювати де завгодно і робити що завгодно. Можливо, вони не кращий дизайн для будь-якої конкретної задачі, але якщо ви хочете створити одну платформу, яка могла б виконувати широкий спектр фізичних задач, ми вже знаємо, що людський форм-фактор здатний на це ", — зазначив інженер.

Такі тренування дозволяють домогтися в управлінні роботом тієї синхронізації, яку забезпечує людям мозок. Всі напрацювання з досліджень Атласу компанія може застосувати в інших програмах.

Раніше "Телеграф" писав, що вчені розкрили секрет міцності фісташок.