"Чекаємо на аккаунти на OnlyFans": біологи підтвердили наявність клітора у дельфінів

Читать на русском
Автор
656
Для підтвердження теорії біологи перевірили 11 самок афалін
Для підтвердження теорії біологи перевірили 11 самок афалін. Фото pikabu.ru

На думку дослідників, дельфіни можуть займатися сексом не лише для розмноження

В Америці було проведено дослідження статевої системи дельфінів. Як виявилося, у самок цього виду ссавців є клітор, котрий, як і у людських особин, відповідає за додаткове задоволення під час сексуального контакту.

Про відкриття вчених із коледжу Маунт-Холліок повідомляє видання Current Biology.

За словами доцента біологічних наук Патриції Бреннан, її "піддослідними" стали 11 самок дельфіна із сімейства афалін. У них усіх була виявлена кліторальна тканина, яка і зазнавала ретельного дослідження.

Виявилося, що цей орган складається з багатьох нервових закінчень. Так як клітор дельфініх розташований прямо біля входу у вагіну, це допомагає ссавцеві отримувати додаткову стимуляцію під час сексу. Так само, як і у людей, у дельфінів клітор "схований" під спеціальним шкіряним капюшоном.

На думку вчених, подібне відкриття доводить, що дельфіни, як люди, здатні ініціювати статевий акт не тільки для розмноження, а й заради задоволення.

Такі дослідження вчені проводять для того, щоб зрозуміти, яким чином у дикій природі простежується сексуальна поведінка у різних видах.

Звичайно ж, інтернет-користувачі не змогли пройти повз таку гучну новину. Вона стала приводом для багатьох жартів.

До речі, не тільки дельфіни багато в чому схожі на людей. Як писав "Телеграф", папуги також мають деякі шкідливі звички, від яких людство все ще не зуміло відмовитися. Так, у Західній Австралії масово фіксують випадки сп’яніння цих птахів. Причина — в фруктах, які забродили та ваблять папуг своїм запахом.