Сонце знову вирує: чи обрушиться на Землю магнітна буря найближчими днями

Читать на русском
Автор
17698
На Сонці спостерігається малий геомагнітний шторм
На Сонці спостерігається малий геомагнітний шторм. Фото Главком

Хоча активність великої плями зменшилась, але загроза магнітних бур залишається

Великий монстр на Сонці, а саме пляма AR3311, ненадовго "замовк". Однак, за прогнозами астросиноптиків Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA), перша літня магнітна буря відбудеться вже скоро.

Слабкі геомагнітні шторми передбачаються 2 червня, коли потік сонячного вітру вдарить по магнітному полю планети, повідомляють працівники сонячної лабораторії Spaceweather.

Але, за думкою астросиноптиків з ресурсу Gismeteo, наступні 3 дні на Землі пануватиме тиша, але зовсім без них у червні не обійдеться.

За прогнозами фахівців сонячної лабораторії Tesis.xras, у графіку магнітних бур відбулись невеликі зміни. 2 червня астросиноптики прогнозували слабку магнітну бурю потужністю 5 балів, але тепер вона зменшиться до геомагнітного збурення та протримається 3 і 4 червня.

Наступна хвиля очікується у другій декаді місяця: слабка магнітна буря — 18 червня, а збурення — 19 та 20 червня. Після того 4 дні магнітосфера Землі буде спокійною, але 25 червня планету тривожитиме невелике збурення.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про магнітну бурю, яка стала найсильнішою за останні 6 років.