У США успішно клонували самку вимираючої тварини: у мережі з’явилося відео

Читать на русском
Автор
У США успішно клонували самку вимираючої тварини: у мережі з’явилося відео Новина оновлена 20 вересня 2022, 23:27

У США народився клон вимираючого чорногоного тхора.

Вчені зі США вперше успішно клонували вимираючого чорногого тхора.

Про це пише The Washington Post

Тварина на ім’я Елізабет Енн народилася ще 10 грудня, проте відомо про це стало лише у четвер. Її гени були взяті у тхора Вілли, яка померла ще 1998 року.

В цей час його тримають в установі з розведення чорноногих тхорів Служби охорони рибних ресурсів та дикої природи США у Форт Коллінз, Колорадо.

Чорноногі тхори вважалися вимерлими внаслідок масового винищення лучних собачок, основної їжі цих хижаків, власниками ранчо, які готували землі для великої рогатої худоби.

Про те, що вигляд не вимер, повністю стало відомо випадково в 1981 році. З того часу популяцію, що залишилася, зібрали для розведення в неволі.

У 90-х тисячі з них були випущені на волю, проте через близьку спорідненість їхній вид вразливий для хвороб та паразитів.

Тхір Вілла не була пов’язана спорідненими узами з розведеними в неволі тваринами, а тому вчені сподіваються, що Елізабет Енн та майбутні клони зможуть сформувати ще одну лінію чорноногих тхорів, яка в майбутньому зможе зробити цей вид більш стійким.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2020 року стало відомо про те, що в Техасі народився клон коня Пржевальського, який вимер у дикій природі.