Попит на оренду зріс майже втричі: де пропозицій найбільше і за скільки можна зняти житло

Читать на русском
Автор
1996
Місцями ціну на оренду житла "кусаються", але пропозицій достатньо
Місцями ціну на оренду житла "кусаються", але пропозицій достатньо. Фото apostrophe.ua

Попит на оренду разом з цінами найбільше зріс у західних регіонах

Через бойові дії жителі деяких міст України були змушені переїжджати у відносно безпечні регіони й винаймати там житло. Через це попит на оренду суттєво зріс — якщо за день до війни житло шукали 1,6 мільйона користувачів мережі, то зараз таких пошуків 2,7 мільйона.

Як передає 24 канал, про це розповіли аналітики порталу OLX Нерухомість розповіли.

Свіжі факти та аналітика – читайте наш Telegram

Так, лідером за кількістю вільних квартир стала Київська область — якщо порівнювати з довоєнними показниками, то вільних помешкань тут стало вдвічі більше. На фоні зниження попиту впала й ціна на оренду.

"Якщо до 23 лютого можна було обирати з-понад 20 тисяч осель, то у травні – їх уже більше ніж 40 тисяч. Водночас середня вартість оренди у травні навпаки знизилась майже на 22% та становить менш як 9 тисяч гривень на місяць", — зауважили фахівці.

На сьогодні не виникне проблем й з пошуком житла у Дніпропетровській області. Від початку війни пропозицій для оренди в області стало більше на 11%, однак ціна несподівано зросла — за квартиру просять в середньому понад 7 тисяч гривень.

Ціна на рівні 7 тисяч гривень за квартиру також спостерігається на Івано-Франківщині та Полтавщині, а от у Черкаській області ціна проживання на місяць стане у 6 тисяч гривень.

Тим часом у західних регіонах на тлі зростання попиту піднялися й ціні. Так, в Івано-Франківську місячна оренда однокімнатної квартири у травні коштує 8 776 гривень, двокімнатна обійдеться в 11 702 гривень, трикімнатна – у 17 553 гривень.

При цьому у Хмельницькому пропозиції більш доступні – однокімнатна квартира в середньому коштує 6 000 гривень на місяць, двокімнатна – 8 000 гривень, а за трикімнатне житло доведеться віддати в середньому 12 000 гривень на місяць.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у яких містах України найвигідніше орендувати житло на короткий термін.