«Київміськбуд» підняв ціни – чи подорожчає житло у столиці? Прогноз експертів

Читать на русском
Автор
1123
Київміськбуд підвищує ціну на своє житло
Київміськбуд підвищує ціну на своє житло. Фото My.ua

Чи можуть зрости ціни на ринку за відсутності попиту на товар — експерт спрогнозував наслідки рішень "Київміськбуду" для ринку

З 1 вересня столична девелоперська компанія "Київміськбуд" піднімає ціни на свої об’єкти, що будуються. Про це заявила директор Департаменту з продажу та маркетингу Тетяна Маркова.

Подорожчання пояснили війною та викликаною нею багато в чому інфляцією, зокрема зростанням цін на будівельні матеріали більш ніж на 30%, паливно-мастильні матеріали та інше.

Проте інші учасники ринку, незважаючи на заявлений "Київміськбудом" об’єктивний характер зростання цін, не поспішають, у свою чергу, підвищувати ціни. У коментарі "Телеграфу" учасники ринку кажуть — навряд чи є сенс піднімати ціни, коли попиту на житло в Україні, як і раніше, вкрай мало і зростання цін його явно не підвищить.

"Київміськбуд" регулярно заявляє про зростання цін на свої об’єкти, але потім часто розпочинає акції або робить великі знижки, що приваблює інвесторів вкладатись у будівництво житла. Такий собі спосіб залучити гроші у власне будівництво. Не думаю, що це викличе зростання цін на житло на всьому ринку", — заявив "Телеграфу" експерт з нерухомості Михайло Артюхов.

Водночас заробити на нерухомості можна не лише як інвестор, вкладаючи у будівництво майбутнього житла, а й на здачі в оренду, для чого потрібно близько 25 тисяч доларів стартового капіталу.