У Франції навчилися в’язати светри на 3D принтері (відео)

Читать на русском
Автор
Виробництво одягу на принтері більш екологічне
Виробництво одягу на принтері більш екологічне. Фото youtube.com

Светри, виготовлені завдяки новітній технології, не мають швів і відходів.

Одна із французьких компаній почала на 3D принтері виготовляти светри.

Про це в суботу, 25 вересня повідомляє "AFP News Agency".

Інноваційна компанія знаходиться у містечку Сен-Мало, котре розташоване на північному заході Франції на півострові Бретань.

Ця фабрика є першою в країні, котра спеціалізується на виготовленні джемперів завдяки 3D принтеру. Варто відзначити, що таке виробництво не має відходів, тобто дуже вигідне й економне. Окрім того, у светрів немає швів.

Процес виробництва светрів на принитері у Франції

Взагалі у текстильній промисловості кількість відходів може становити від 10 до 30%. За словами співвласника компанії, завдяки новій технології виготовлення одягу на принтері, відходів може бути менше ніж 2%. Якщо ж говорити про виробництво светрів, то кількість залишків взагалі становить лише 0,5%.

"Це не лише дуже вигідно з економічної точки зору, але й менш шкідливо для довкілля", - відзначає один із засновників фабрики.

Також він каже, що привілеї із відсутності відходів виробництва та короткі терміни очікування, незабаром зможуть дати можливість Франції стати нарівні із провідними виробниками текстилю — Туреччиною та Марокко.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у 2022 році французькі популярні бренди Saint Lauren та Brioni планують відмовитися від використання у виробництві хутра тваринного походження.