Площа Сан Марко у Венеції знову "попливла": у мережі показали вражаючі фото

Читать на русском
Автор
Площу Сан Марко у Венеції затопили
Площу Сан Марко у Венеції затопили. Фото Колаж "Телеграфу"

Туристи пересуваються площею Сан Марко у кольорових гумових чоботах

У італійській Венеції щорічно у період з жовтня по січень трапляється велика кількість повеней. Так, днями у воді опинилася площа перед собором Святого Марка у центрі міста.

Про це "Телеграф" пише з посиланням на безліч фотографій, які очевидці публікують у понеділок, 6 грудня.

Люди біля собору Сан Марко можуть пройти або у високих гумових чоботах, або скориставшись високими піддонами, які обладнують там у таких випадках. При чому помітно, що туристам високий рівень води доставляє дискомфорт, адже доводиться носити валізи у руках.

Площу Сан Марко у Венеції затопило

Крім того, під час повені ускладнюється перебування на терасах закладів харчування. На деяких фото можна побачити, що рівень води досягає щиколотки, однак туристів це не лякає.

Площу Сан Марко у Венеції затопило

Від підтоплених площ страждають і тварини. Схоже, що чотирилапим не дуже подобаються такі прогулянки по Венеції.

Площу Сан Марко у Венеції затопило

Затоплену площу Сан Марко у Венеції змогли побачити й українські туристи. Зокрема фотографією поділився відомий блогер Олександр Барабошко.

Барабошко показав затоплену площу Сан Марко у Венеції

Варто додати, що повені у Венеції вже стали щорічним явищем. Їх сезон триває з жовтня по січень та має назву "acqua alta" (висока вода). Припливи у Венеції пов’язані з підвищенням рівня моря та припливами.

До слова, як повідомляв "Телеграф", наприкінці листопада негода накрила Крим — ураган повалив дерева, залишив тисячі людей без електрики й затопив судна у Чорному морі. Така ситуація спостерігалася два дні, а пориви вітру подекуди сягали 30—35 м/с. Також півостровом пройшли зливи, які затопили низку вулиць.