Визнали бойовиків "ЛНР": європейське держЗМІ потрапило до дипломатичного скандалу

Читать на русском
Автор
Трансляція каналу ведеться з Підгориці
Трансляція каналу ведеться з Підгориці. Фото tripplanet.ru

Новина вийшла із провокативним заголовком.

Чергова держава на Балканах потрапила у скандал із "визнанням "ЛНР". Збройне формування назвали республікою на сайті державної ТРК Чорногорії RTCG.

Новина вийшла рано вранці із заголовком "Українці напали на Луганську республіку?", повідомляє "Європейська правда". За кілька годин його змінили на "Солдат загинув під час артилерійського обстрілу".

Про "ЛНР" на сайті в Чорногорії
Як змінювалися заголовки

Тест також було частково змінено. Новина про загибель бойовика у Веселогорівці побудована на заяві псевдоформування "ЛНР". Зазначимо, у оповіданні "народне ополчення" подається без вказівки, що Луганська область є частиною України, яка зараз частково окупована. Також не зазначено, що окупаційні структури, що називають себе "ЛНР", не визнані у світі.

Згідно з наявними даними у початковій інформації також йшлося про "підтримку напруги в регіоні з боку США та НАТО". В останній редакції цього тексту немає.

Раніше "Телеграф" писав про подібний скандал на конкурсі дитячого малюнку в Сербії. Тоді у міському конкурсі одного з населених пунктів перемогла дівчинка з ОРДЛО, але написали її місце проживання інакше.