Євросоюз запроваджує нові санкції проти росіян за вторгнення в Україну: подробиці

Читать на русском
Автор
1903
Урсула фон дер Ляйєн
Урсула фон дер Ляйєн. Фото twitter.com/vonderleyen

ЄС б’є санкціями по рф.

У середу, 9 березня, на 14-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну стало відомо, що Європейський Союз розширив санкційні списки росіян.

Про це повідомила у Twitter голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

За словами Урсули, до списку санкцій ЄС потрапили 160 росіян — 146 членів Ради Федерації й 14 бізнесменів разом з членами їхніх сімей.

"Ми посилюємо низку санкцій у відповідь на військову агресію росії проти України, включаємо до списків санкцій ще 160 осіб: олігархів, членів Федеральної Ради", — написала фон дер Ляйєн.

На сайті Єврокомісії зазначили, що санкції ЄС вдарять ще й по 14 російським бізнесменам та олігархам, які працюють у ключових секторах економіки, що забезпечують суттєве джерело доходів для російської федерації, зокрема у металургійній, сільськогосподарській, фармацевтичній, телекомунікаційній та цифровій галузях. Санкції також торкнуться членів їхніх сімей.

Нагадаємо, саме Рада Федерації схвалила введення військ рф на територію інших держав, після чого почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Раніше повідомлялося, що в Європейському Союзі вказали на провину невизнаного президента Білорусі олександра лукашенка у розв’язанні війни росією в Україні.