У ЄС дали зрозуміти, чи чекають там на Україну

Читать на русском
Автор
4739
Україна та ЄС
Україна та ЄС. Фото eurointegration.com.ua

У ЄС запевнили, що продовжать підтримувати Україну, але швидкого вступу в союз не буде.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що в ЄС немає такого поняття, як "прискорена процедура вступу". Цим він підтвердив заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до Євросоюзу.

Про це пише видання Express.

"Такого поняття, як прискорений вступ, не існує. Його не існує", — сказав Рютте.

Він зазначив, що подання Україною заявки на вступ до ЄС є важливим кроком та додав, що наша країна належить до великої європейської родини, а Європа продовжить підтримувати українців у війні проти росії.

"Саме Нідерланди були однією з перших країн, які надали військову підтримку. Одна з перших країн, які виступили за жорсткий пакет санкцій. Нехай не буде жодних сумнівів у тому, що Нідерланди стоять пліч-о-пліч з Україною", — додав він.

Нагадаємо, про те, що Україна поки не зможе вступити до ЄС, раніше висловився президент Франції Макрон.

"Чи можемо ми відкривати процедуру приєднання з воюючою країною? Я так не думаю", — сказав він.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 10 березня, російський диктатор володимир путін, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову щодо ситуації в Україні.

Тим часом глава МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся в Туреччині з російським міністром сергієм лавровим. Попри те, що розмова тривала близько півтори години, досягти домовленості про припинення вогню не вдалося.