"Газпром" повністю відключив "Північний потік-1": що відомо про майбутні поставки

Читать на русском
Автор
3661
"Газпром"
"Газпром". Фото tass.ru

Запустити газопровід планують після закінчення ремонту

Російський монополіст "Газпром" зупинив постачання газу газопроводом "Північний потік 1" і повідомив, що там нібито знайшли поломку, яка не дозволить його запустити 3 вересня, як це планувалося раніше.

Як повідомили в пресслужбі компанії, в ході планової зупинки "СП-1", було виявлено "витік масла з домішкою герметизуючого складу по роз’ємах клемних з’єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького та проміжного тиску".

Газопровід було зупинено на три дні, а у планах було запустити його 3 вересня о 1:00 за Гринвічем, проте схоже, що плани змінилися.

Примітно також, що за кілька годин до цього видання Reuters з посиланням на свої джерела в Москві повідомило, що газопровід планують запустити вчасно.

Варто зазначити, що газопровід "Північний потік 1", який проходить дном Балтійського моря, і до цього працював на 20% своєї потужності, а цього тижня його зовсім зупинили.

Як повідомлялося раніше, після початку вторгнення в Україну почала активно шантажувати Європу постачанням газу і нещодавно повідомила, що "не може гарантувати" постачання газопроводом "Північний потік 1".