Туреччина скасувала зустріч із Фінляндією та Швецією щодо членства НАТО: стали відомі причини

Читать на русском
Автор
971
Туреччина перенесла переговори зі Швецією та Фінляндією про вступ до НАТО
Туреччина перенесла переговори зі Швецією та Фінляндією про вступ до НАТО

Зустріч мала відбутися у Брюсселі вже у лютому, але була перенесена на невизначений термін

Туреччина відклала тристоронню зустріч із Фінляндією та Швецією щодо членства в НАТО. Вона мала відбутися у лютому, але перенесена більш пізній термін.

Про це повідомив турецький державний мовник TRT. У цих двох країнах відбулися акції протесту на адресу Анкари, що не сподобалося владі Туреччини.

Повідомляється, що у Швеції відбулися акції протесту проти прихильників терористичної організації РПК та президента Ердогана. У Стокгольмі перед посольством Туреччини публічно спалили Коран. Ці дії не сподобалися Анкарі, і вона заявила, що країнам не варто розраховувати після такого на підтримку Туреччини щодо членства в НАТО. Цим Реджеп Ердоган зробив великий подарунок путіну, який не хоче вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, але не може завадити цьому.

МЗС Туреччини звернулося до Швеції з вимогою вжити необхідних заходів проти учасників протесту. У зв’язку з цим засідання тристоронньої зустрічі, заплановане на лютий у Брюсселі, перенесене на пізніший термін. А в інтерв’ю Reuters міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що у переговорах Фінляндії та Швеції з Туреччиною щодо їхньої заявки на вступ до НАТО потрібен тижневий тайм-аут.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, яка річ потрібна Україні для вступу до НАТО. Володимир Зеленський зазначив, що сильна армія – це прямий шлях до Альянсу.