Українкам у Європі варто бути обережними: з'явилися небезпечні тенденції

Читать на русском
Автор
3612
Зловмисники можуть заманювати жінок в мережі
Зловмисники можуть заманювати жінок в мережі. Фото kharkov.comments.ua

В європейських країнах знайшли прихисток мільйони українців

Українським жінкам та дівчатам із вразливих категорій за кордоном може загрожувати небезпека сексуального насильства. Все через зростання цікавості до української порнографії та все частіші факти сексуальної експлуатації.

Дослідники Thomson Reuters виявили, що українські біженці можуть бути жертвами торгівців на місцях і кібер-вуайєристів, пише The Guardian. В останні пів року різко зросла кількість переглядів порновідео, на яких нібито зображені українські біженці, та запитів на сексуалізовані послуги в онлайні.

Такий попит на сексуалізацію українських жінок і дівчат створює стимул для торгівців людьми, вважають в ОБСЄ. Злочинці можуть намагатися вербувати вразливі категорії — цьому вже знайшли докази в чатах, якими користуються українці, також збільшилася кількість реклами українок онлайн. Основний сплеск запитів, пов’язаних з сексуальною тематикою щодо українок, спостерігався на початку вторгнення в більшості європейських країн.

Попит на принизливі матеріали за участю українських біженок "спонукає торговців людьми примушувати, заманювати та залучати жінок і дітей до сексуальної експлуатації", — заявляють у Thomson Reuters. Вразливих жінок часто вербують через онлайн-платформи.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Чехії п’яні молодики кидали яйця в українку з балкона, бо їм не сподобалося, що вона присіла на лаві. Закінчилося все розбірками з поліцією.