Орбан порівняв ЄС із радянською окупацією Угорщини: у Брюсселі натякнули на вихід

Читать на русском
Автор
934
Віктор Орбан
Віктор Орбан

У ЄС поставили угорського прем’єра на місце

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан порівняв політику ЄС щодо його країни з радянською окупацією, але у Брюсселі йому знайшли чимось відповісти.

Як розповів голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час конференції "Європа і мир", нічого подібного до радянської окупації в Угорщині немає, та й бути членом Євросоюзу її ніхто не змушує.

"Жодного танка я там не бачив. Ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС", — зазначив Боррель.

Варто зазначити, що Орбан розкритикував Європейський Союз у річницю антирадянського повстання в Угорщині 1956 року 23 жовтня, порівнявши членство Угорщини в Європейському Союзі з більш ніж чотирма десятиліттями радянської окупації його країни.

Він звинуватив ЄС у прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав’язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають.

Водночас 24 жовтня тисячі жителів країни вийшли на вулиці Будапешта, щоб висловити незгоду із заявами глави уряду, а заразом і незгоду курсу Угорщини на зближення з росією.

Як повідомлялося раніше, Орбан напередодні з’їздив до Китаю, де зустрівся з російським диктатором володимиром путіним, де заявив, що його країна намагається врятувати все, що можливо, у відносинах з москвою.