"Вибухнув ядерний реактор?" У Москві різко забруднилося повітря, влада мовчить вже дві доби

Читать на русском
Автор
2077
На добу москвичам рекомендували поменше бувати на вулиці
На добу москвичам рекомендували поменше бувати на вулиці. Фото фото з відкритих джерел

Конкретної причини екстремально високого забруднення, звичайно, не повідомляється

Другу добу жителям Москви не пояснюють, з якої причини від шостої вечора п’ятниці, 8 жовтня, для підприємств міста було оголошено про НМУ першого ступеня небезпеки.

Своїм обуренням тим, що відбувається поділився один із користувачів Facebook під ніком Theodor Raskol.

"Друзі, ті, які живуть в Москві, вам дійсно пофігу, що тут сталося щось екстраординарне? Вибухнув ядерний реактор або хімічний завод, я не знаю. Вас-то це безпосередньо стосується!" — написав у соцмережі чоловік, прикріпивши до публікації скрін документа.

В інформаційному повідомленні йдеться про екстремально високий рівень забруднення повітря в російській столиці.

Аномальне забруднення повітря у Москві
Документ, опублікований користувачем Theodor Raskol

НМУ першого ступеня — це несприятливі метеорологічні умови. В цьому випадку: для того, аби забруднюючі речовини в атмосфері швидше розсіялися.

Крім іншого, в документі були озвучені деякі рекомендації для місцевого населення. Так, москвичам і гостям міста запропонували менше бувати на вулиці, провітрювати приміщення лише із допомогою кондиціонерів, а заняття спортом проводити винятково у спорткомплексах, а не на відкритому повітрі.

Також в повідомленні зазначалося, що краще організувати виїзд в заміську зону або санаторій.

Цікаво, що час оголошення НМУ стосувалося лише однієї доби — із 18:00 8 жовтня до 18:00 9 жовтня. При цьому широкого інформування населення не проводилося, як і не пояснювалася причина появи такого документа.

Згідно з прогнозом погоди, 8 і 9 жовтня в столиці Росії спостерігалась хмарна погода з періодичними дощами.

Аномальне забруднення повітря у Москві
Прогноз погоди в Москві

Документ, до речі, підписано старшим оперативним черговим Департаменту у справах цивільної оборони, НС та пожежної безпеки.

"Другий день від дня інциденту, а реакції і відповіді, що ж це було — ні",висловився про те, що відбувається український журналіст Ігор Соловей в своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що в російській республіці Татарстан в неділю, 10 жовтня, впав літак із 22 пасажирами на борту. Більшість учасників трагедії померли від отриманих травм.